Kampanji i programu ‘Moje mjesto pod suncem’ dodijeljeno Mirovno priznanje “Krunoslav Sukić”

CeKaDe
15.December 2021

Kampanja i program Moje mjesto pod suncem Udruge Centar za kulturu dijaloga iz Rijeke, čiji je cilj prikupiti sredstva za uređenje i opremanje prostora za rad s djecom ispod ruba siromaštva u Rijeci, dobitnica je Priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava Krunoslav Sukić Centra za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek.

U obrazloženju ovog vrijednog priznanja istaknuto je da su kampanja i program Moje mjesto pod suncem u javni prostor unijeli temu socijalne nejednakosti i siromaštva djece, koja zahtijeva sustavno rješavanje, uključenost sviju, a ne samo socijalne pomoći.

Uime kampanje Moje mjesto pod suncem priznanje su primile Sandra Grozdanov i Nikolina Matić.

 

Tom prilikom Sandra Grozdanov naglasila je kako ova nagrada obvezuje da sve što su u kampanji činili, nastave činiti i dalje.

Kampanja je bila uspješna – uspjeli smo sakupiti potrebna sredstva, o čemu ćemo ubrzo izvijestiti javnost. Postoji mnogo pojedinaca i organizacija koji vrijedno i uporno rade, a čiji se rad ne vidi.

Mi smo imali tu sreću da naš rad postane vidljiv, pa time i priznat. Ovu nagradu posvećujem tim tihim, marljivim organizacijama i pojedincima, kazala je Grozdanov.

Dodjela nagrade i priznanja za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava Krunoslav Sukić započela je 2009. godine, u spomen na Krunoslava Sukića, mirotvorca i osnivača Centra za mir, nenasilje i ljudska prava.