Metodologija rada

Organiziramo različite aktivnosti i događanja prema interesima i mogućnostima djece, što su prilike za druženja u kojima razvijamo odnos povjerenja, razumijevanja i uvažavanja.

Kako radimo?

Prilikom ulaska djece u program održavaju se inicijalni razgovori djece i roditelja sa stručnom djelatnicom – socijalnom pedagoginjom, tijekom kojeg se ispituju potrebe, interesi, mogućnosti i želje djece te ih se sukladno kapacitetima programa svrstava prema aktivnostima.

Također, pratimo razvoj i napredak djece na mjesečnoj bazi putem evaluacija te dnevnika rada volontera kao i godišnjom evaluacijom socijalne pedagoginje. Na početku i na kraju školske godine mjeri se njihov napredak u školskom uspjehu. Kada je to potrebno, u dogovoru s instruktorima i roditeljima, socijalna pedagoginja, psihologica ili voditeljica programa kontaktiraju školu, kako bi imali čim bolju suradnju sa školama te u partnerskim odnosima pospješili uspjeh djeteta.

Podrška

 • Individualna pomoć u učenju svih školskih predmeta, kroz cijelu školsku godinu.

  Radionica građanskog odgoja OsnaŽivko, radionica šivanja, informatička, kreativna, kulinarska, plesna, glazbena, ekološka i astronomska radionica.

  Psihološki rad s djecom i njihovim obiteljima.

  Izvanškolske aktivnosti: druženja, izleti, posjeti muzejima, kinima, kazalištima, odlasci na utakmice i dr.

  Povezivanje fizičkih osoba, organizacija i institucija sa štićenicima programa omogućavanjem besplatnih sadržaja i usluga, plaćanjem školskih obroka i članarina u knjižnicama i sportskim klubovima, i ostvarivanjem sličnih oblika podrške.

  Edukativni sadržaji o životnim vještinama i zakonskim pravima za roditelje i djecu.

 • Psihološka podrška i rad s djecom i njihovim obiteljima.

  Edukativni sadržaji o životnim vještinama i zakonskim pravima za roditelje i djecu.

  Organizirana neformalna druženja i izleti.